„Nem látunk akadályt”

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közel 2 millió Forintos támogatásával „Nem látunk akadályt” címmel (FOF2019/7 kódszám) integrált szabadidős- és sportprogramot valósít meg 2020. június 30-ig. Jelenleg a projekt előkészítése zajlik, hogy szeptemberben elindulhassanak a sportfoglalkozások.

A „Nem látunk akadályt” projekt lehetőséget biztosít az Etka-jóga, a gyógytorna, a tekézés, a gyalogtúrázás, a jégkorcsolyázás, a bobozás, a falmászás és a tandemkerékpározás kipróbálására.

Célunk a különböző mozgásformák megismertetésével, biztonságos gyakorlásának elsajátításával a rendszeres mozgás, a mindennapi testedzés igényének kialakítása a résztvevőkben, mely által egy lépéssel közelebb kerülnek az egészséges életmódhoz. A bevont ép látású személyek megismertetése a látássérült személyek speciális igényeivel, a megfelelő segítségnyújtás módjával, a leggyakoribb szembetegségek alapvető jellemzőivel. Célunk, hogy a projekt során, majd azt követően a látássérült személyek befogadó közösségekben gyakorolhassák rendszeresen a számukra legmegfelelőbb sporttevékenységet; nagyobb figyelem irányuljon a látási fogyatékossággal élőkre; a társadalom jobban megismerje a fogyatékossággal élőket, elfogadja különbözőségeiket.

Programjainkról a www.borsodivakok.hu weboldalon, a BorsodiVakok Facebook közösségi oldalon és elektronikus hírlevelünkből tájékozódhat a közeljövőben. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!


fszk_logo_text


emmi-logo_1