Egy százalék az élhetőbb életért…

Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete

Adószám:  18446373-1-05

Számlaszám:  12046102-00113578-00100002

vakokBAZ-1szazalek_B2_v3

Rendelkező nyilatkozat letöltése
Beszámoló a személyi jövedelemadó egy százalék felhasználásáról 2016.
Beszámoló az egy százalék felhasználásáról 2015
Beszámoló az egy százalék felhasználásáról 2014
Beszámoló az egy százalék felhasználásáról 2013
Beszámoló az egy százalék felhasználásáról 2012
Beszámoló az egy százalék felhasználásáról 2011
Beszámoló az egy százalék felhasználásáról 2010
Beszámoló az egy százalék felhasználásáról 2009


Egyesületünk olyan társadalmat tart ideálisnak, amelyben látássérült emberek a társadalom egyenértékű tagjaiként részt vesznek az élet minden területén. Ehhez korszerű segédeszközökre lenne szükség, melyekre egy vak embernek elengedhetetlenül szüksége van ahhoz, hogy a többieket legalább megközelítő eséllyel érvényesíthesse a képességeinek megfelelő munkához, a szabad információszerzéshez, a művelődéshez és a minél magasabb minőségű mindennapi élethez való jogait. Ezért üdvözölte a hazai látássérült társadalom az esélyegyenlőségi törvény megjelenését, de egyelőre csak az évente egyszer igényelhető, gyenge minőségű fehérbotot kapják támogatásként a súlyosan látássérült embertársaink. Azon dolgozunk, hogy a látássérült emberek életének ritmusa hasonló legyen a környezetéhez, tanulhassanak, dolgozhassanak, művelődésükhöz és képességeik fejlesztéséhez megkapjanak minden segítséget a lakóhelyük közelében és gyakorolhassák jogaikat.
Hiszünk abban, hogy mindnyájan felelősek vagyunk azokért, akik kevésbé szerencsés körülmények között, illetve több szempontból is hátrányos helyzetben élnek.
Kérjük Önt, amennyiben úgy érzi, csatlakozni kíván célkitűzéseinkhez, programjainkhoz, keressen meg bennünket! Örömmel várjuk ötleteit, kritikáját, önkéntes segítő munkáját, adományait, jövedelemadójának 1%-át.