Szabadidős tevékenységek szervezése

A látássérült emberek jelentős része nehezen mozdul ki megszokott környezetéből, ritkán jár közösségbe, elszigetelődik, saját rendezvényeinkre viszont aktivizálni tudjuk. Jelentősen hozzájárulunk ezzel társas kapcsolataik fejlesztéséhez, életminőségük javulásához, valamint társadalmi integrációjukhoz, hiszen rendezvényeinken látók és nem látók rendszerint közösen vesznek részt.

 

Klubnap

2010-től kezdődően havonta Klubnapra kerül sor az Egyesület székházában. A rendezvényekre szeretettel várjuk korosztálybeli megkötés nélkül minden kedves látássérültet, családtagját, ismerősét, aki nyitott a kötetlen beszélgetésre, információ- és tapasztalatcserére, a kulturált szórakozásra. E rendezvényekre rendszerint minden hónap utolsó pénteki munkanapján 15 és 19 óra között kerül sor.

 

Zenés-táncos rendezvény

Februárban és novemberben egy-egy napra zenés-táncos mulatság helyszíne az Egyesület székházának nagyterme, amikor élőzenével, tombola nyereményekkel, önköltséges büfével fogadjuk a látássérülteket és családtagjaikat 16.30 és 23.30 óra között.

 

Gyógyfürdős kirándulás

Évente egy alkalommal egynapos csoportos autóbuszos kirándulást szervez az Egyesület látássérült tagjai és családjaik számára, amikor hagyományosan egy-egy közeli gyógyfürdőbe látogat el a csapat.

 

Természetjáró gyalogtúra

Az Egyesület évenként 2-3 alkalommal szervez természetjáró túrát a Bükk-hegység tájainak bebarangolására, megismerésére. Ezen események rendszerint látássérült személyek, családtagjaik, valamint önkénteseink részvételével zajlik. Túráink kiváló alkalmat nyújtanak a társas kapcsolatok ápolására, tapasztalatcserére, új ismeretségek kialakítására. A természetben való mozgás minden érzékszervünkre hat és kiegyensúlyozottá, boldoggá tesz.

 

Tánc

Heti rendszerességgel táncoktatás zajlik székházunkban okleveles táncoktató vezetésével, melyre életkortól függetlenül bárkit szívesen fogadunk, e mozgásforma nem terheli meg a szervezetet, ám segít a mozgások kivitelezésének pontosításában. Oktatott táncok: angol keringő, bécsi keringő, cha-cha-cha, foxtrott, rock and roll, rumba, samba, salsa, mambo.

 

ETKA-Jóga

Heti rendszerességgel zajlanak székházunkban ETKA-Jóga foglalkozások. Ez egy egyszerű, könnyen érthető mozgásforma, mely hozzásegít a kiegyensúlyozott élethez, önbizalmat fejleszt, segít visszanyerni a gyermekkori rugalmasságot, frissességet és derűt, megtanít élni a saját lehetőségeinkkel, bárhol, bármikor gyakorolható.