Lépjen be hozzánk!

kezfogasTájékoztató tagsági viszony létesítésének feltételeiről

A Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesülete tagja lehet minden Magyarországon élő 14. életévét betöltött vak és gyengénlátó magyar állampolgár.

A tagsági viszony létesítése önkéntes, jelentkezés alapján történik. A kérelmet a félnek írásban, vagy szóban az egyesületnél kell előterjeszteni.

    A felvételi kérelemhez csatolni kell a következőket:

  • a vakok személyi járadékát megállapító határozatot, vagy
  • a látássérültségére alapított fogyatékossági támogatást megállapító a Magyar Államkincstár által hozott határozatot és az ahhoz kiküldött szakvéleményt, vagy
  • olyan szemészeti ambuláns lapot, amelyen szerepel az Önlátáscsökkenésének százalékos mértéke, továbbá a kiállító szemész szakorvos aláírása és egyéni pecsétje. Ez utóbbi esetben kizárólag gyengénlátó tagként léphet be egyesületünkbe.

Belépési szándéka esetén kérjük, hogy ügyfélfogadási időben keresse fel egyesületünk székházát BelepesiNyilatkozat kitöltése és a tagsági könyv átvétele érdekében. Ez alkalommal hozzon magával 3 hónapnál nem régebbi igazolványképet, és 2500,- Ft-ot, mely összeg a belépés évére szóló tagsági díjat (2000 Ft) és a tagsági könyv árát (500 Ft) foglalja magában.Kérjük, legyen Önnél személyi igazolványa is!

Belépési nyilatkozat letölthető innen: BelepesiNyilatkozat