Nagyítók

Kézi nagyítók

Látásmaradvánnyal rendelkező látássérült személyek számára nagy segítség lehet egy kézi nagyító, melyet bárhová magával vihet. Egyesületünk székházában különféle erősségű LED világításos kézi nagyítók megtekintésére, kipróbálására van lehetőség. Az eszközök beépített világítása könnyen kapcsolható, ceruzaelemről üzemel. Amennyiben igényli, segítünk az Ön számára legmegfelelőbb eszköz beszerzésben.

 

Digitális nagyítók

Ötféle elektronikus nagyító áll rendelkezésre egyesületünknél, melyek a technika újdonságaira nyitott látássérült személy számára nyújtanak segítséget az olvasásban, nyomtatvány kitöltésben. Ezek az eszközök alkalmasak arra, hogy egy üzletben pl. egy alacsonyan elhelyezett árcímke lefotózásával, majd a kép nagyításával képes legyen elolvasni a termék árát.

Az elektronikus nagyítók egyre kedveltebbek, hiszen sok lehetőséget kínál használójának: egy nyomógombbal változtatható a háttér és betűszín, + és – nyomógombokkal változtatható a nagyítási erősség. Egyes nagyítók kis kihajtható talppal is el vannak látva, mely segítségével akár aláírni, csekket kitölteni is lehet. Ezek az eszközök akkumulátorról üzemelnek, melyek hálózatról újratölthetőek.

A digitális nagyítókat magas árfekvésük miatt kevés látássérült személy képes megvásárolni, ám az OEP egyedi támogatásával lehetővé vált kedvezményesen történő beszerzésük. Erről bővebb tájékoztatást Egyesületünk elérhetőségein kaphat.

 

Vezetékes egér nagyító

Ez a kombinált, TV-készülékhez és számítógéphez is egyaránt csatlakoztatható videó nagyító egy nagyszerű, hordozható kézi digitális segédeszköz, amelyet gyengénlátók részére terveztek. A számítógépes egér méretű nagyító használata rendkívül egyszerű, csatlakoztathatjuk számítógéphez vagy TV-készülékhez is. Az egér nagyítót az elolvasni kívánt iraton lassan mozgatva, az aktuális szövegrész látható a monitoron vagy a TV-készüléken. Az USB-kábel a készülék áramforrásául is szolgál. Segítségével könnyen olvashatunk újságokat, magazinokat, recepteket, és akár a gyógyszerekhez mellékelt betegtájékoztatót is. A megjelenítési üzemmódok az alábbiak: fehér alapon fekete, fekete alapon fehér, színes, valamint nagy kontrasztos. Egyesületünkben megtekinthető és kipróbálható ez az eszköz.