Akkreditált foglalkoztatás

Az Egyesület felismerte a megváltozott munkaképességű személyek, különösen a látássérült személyek munkavállalásának segítésére rendelkezésre álló lehetőségeket, 2007-ben akkreditált foglalkoztatói tanúsítvány (lajstromszám: 0443-00) szerzett. Ennek birtokában lehetővé vált 2007-től a Munkaügyi Központ támogatásával megváltozott munkaképességű munkavállalók, köztük túlnyomórészt látássérült személyek foglalkoztatása.

2012-ben a jogszabályváltozás szerinti új akkreditált foglalkoztatói alap tanúsítványt (lajstromszám: 2310-00) adta meg az Egyesület kérelmére a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal. 2013. január 01-től évenkénti pályázat útján nyújt bértámogatást az NRSZH megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációs foglalkoztatásához.

Az Egyesület 2017-ben 8 munkavállalót foglalkoztat, közülük 7 fő megváltozott munkaképességű (6 látássérült). Folyamatos a törekvés arra, hogy az alkalmazottak a képzettségükhöz leginkább illő feladatkörben végezzenek az Egyesület és tagjai érdekében konstruktív munkát.