Segédeszköz pályázat

Az Egyesület minden év tavaszán pályázatot hirdet „Segédeszköz vásárlási támogatásra” látássérült tagjai részére. A pályázaton látássérültek életvitelét könnyítő eszköz beszerzéséhez igényelhető támogatás, melynek összege a vásárolt eszköz értéke, de legfeljebb 12000Ft. Pályázni kizárólag pályázati adatlap kitöltésével lehet, melyben megjelölni szükséges a beszerezni kívánt eszközt.

Az aktuális pályázati adatlap a meghirdetést követően (általában március hónap) beszerezhető irodánkban, vagy a www.borsodivakok.hu letölthető az egyesület honlapjáról. A beadási határidő rendszerint május 31., ám ezt az aktuális évi felhívás tartalmazza.

A pályázati támogatásra érvényesen pályázhat az a látássérült személy

– akinek tagsági viszonya a pályázat évét megelőzően kelt,

– aki a pályázat évét megelőző évben nem részesült segédeszköz-vásárlási támogatásban,

– akinek tagsági díjtartozása nincs és tagsági díja fizetése a pályázat évére is rendezett.

Pályázni látássérültek életvitelét könnyítő segédeszköz beszerzésére (például: MP3 és MP4 lejátszó, CD-lejátszó, diktafon, beszélő óra, beszélő mérleg, beszélő vérnyomásmérő, beszélő vércukorszintmérő, beszédprogram futtatására alkalmas mobiltelefon, mobil segítőtárs által támogatott készülékek, iPhone, Braille karóra, egyéb tapintható eszköz, szemüvegLENCSE (a szemüvegkeret nem támogatható!), nagyító, fehér bot, számítógép és hardver, képernyőnagyító és/vagy -olvasó szoftver, picht írógép, Daisy olvasó) lehet. Kérdés esetén rendelkezésre állnak az egyesület munkatársai.

A pályázati támogatásból finanszírozott eszköz tulajdonjoga egy évig másra nem ruházható át. Az Egyesület elnöksége a támogatott eszköz meglétét ellenőrizheti. A pályázat eredményét a pályázókkal a döntést követő 10 munkanapon belül írásban közli az Egyesület.