Sikeresen lezárult Sportosan Borsodban projektünk

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával FOF2017/27 kódszámon „Sportosan Borsodban” címmel integrált szabadidős- és sportprogramot valósított meg 2017. november 01. és 2018. június 30. között.

Programunk során integrált eseményeket valósítottunk meg 8 együttműködő partnerünkkel, melyeken látássérült és ép látású személyek együtt – egymást megismerve, egymástól tanulva – vettek részt különböző mozgásformák gyakorlásában.

Projektünk egy komplex eseménysorozatként zajlott le az alábbi programelemekkel: 15 db társastánc oktatás, 15 db Etka-jóga foglalkozás, 15 db gyógytorna foglalkozás, 4 db teke sportnap, 4 db természetjáró gyalogtúra,  3 db lovas oktatás, 2 db tandemkerékpár túra, 1 db záró rendezvény. E mozgásformák megismertetésével a rendszeres mozgás igényének kialakítását céloztuk meg, mely által a résztvevők közelebb kerülnek az egészséges életmódhoz.

A programokon összesen 777 fő résztvevőt regisztráltunk, ezen belül a látássérült személyek aránya 67 százalék.

Sportprogramunk legfőbb hozadékaként értékeljük, hogy együttműködő partnereink befogadó közösségeiben a látássérültek a számukra legmegfelelőbb mozgásformát gyakorolhatják a jövőben e program folyamán szerzett új ismerőseikkel.

Több alkalommal jelent meg híradás különböző médiafelületeken projektünkről, így nagyobb figyelem irányult a látási fogyatékossággal élőkre a sportolási lehetőségeik és korlátaik tekintetében is.

Ezúton is köszönjük  a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektünkhöz nyújtott támogatását.

IMG_6416 (FILEminimizer)