Projektzáró rendezvény – Sportosan Borsodban

Etka-jóga foglalkozás

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. FOF2017/27 kódszámú pályázati támogatásával 2017. november 01. és 2018. június 30. között integrált szabadidős- és sportprogramokat valósított meg B.-A.-Z. megyében „Sportosan Borsodban!” címmel.

A projekt során Borsod-Abaúj-Zemplén megyében integrált szabadidős- és sportprogramot valósítottunk meg látássérült és épen látó személyek részvételével együttműködő partnereink bevonásával, az alábbi projektelemekkel: társastánc oktatás, Etka-jóga, gyógytorna, teke sportnapok, lovas oktatás, természetjáró gyalogtúrák, tandemkerékpár túrák, érzékenyítő foglalkozás.

Projektünk záró rendezvénye a egyesületünk Miskolc, Jókai u. 18. alatti székházában valósult meg 2018. június 30-án. Az eseményen 66 résztvevőt regisztráltunk, akik lelkesen vettek részt az Etka-jóga és a gyógytorna foglalkozáson is. A program zárásaként a résztvevők egészséges ételeket és gyógyteákat kóstoltak a mozgás során elveszített energia pótlására.

Együttműködő partnereink közül az Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer Egyesület, a Látássérültek B.-A.-Z. Megyei Denevér Sportegyesülete is részt vett a programon. Az Európa Rádió, a Miskolc Televízió, a Minap magazin is megtisztelte jelenlétével programunkat, tudósításaikat hamarosan közzétesszük.

A rendezvényen rövid műsorral örvendeztette meg a közönséget Flamich Mária, aki gyönyörű hangjával, Magyar Csaba pedig zongorajátékával varázsolt székházunkba csodaszép dallamokat. Hoffmann Rita versekkel csalt mosoly a publikum arcára.

Fotógaléria (a felvételeket készítette Korcsok Csaba önkéntesünk):

A rendezvény a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.FSZK


EMMI