Benyújtható a 2017. évi “Segédeszköz vásárlási támogatás” pályázat

A Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesülete pályázatot hirdet “Segédeszköz vásárlási támogatás”-ra tagjai részére.

A támogatás összege a vásárolt eszköz értéke, de legfeljebb 12000Ft. Egy személy csak egy pályázatot nyújthat be.

A pályázaton támogatást kaphat az Egyesület azon tagja:

– akinek tagsági viszonya 2016. december 31. előtt kelt,

– aki 2016-ban segédeszköz-vásárlási támogatásban nem részesült,

– akinek tagsági díjtartozása nincs és a tagsági díj fizetése a 2017. évre is rendezett.

Pályázni látássérültek életvitelét könnyítő segédeszköz beszerzésére (például: MP3 és MP4 lejátszó, CD-lejátszó, diktafon, beszélő óra, beszélő mérleg, beszélő vérnyomásmérő, beszélő vércukorszintmérő, beszédprogram futtatására alkalmas Android vagy iOS operációs rendszerű mobiltelefon, Braille karóra, egyéb tapintható eszköz, szemüvegLENCSE (a szemüvegkeret nem támogatható!), nagyító, fehér bot, számítógép és hardver, képernyőnagyító és/vagy -olvasó szoftver, picht írógép, Daisy olvasó) lehet.

Pályázni kizárólag írásban, az Egyesület irodájában beszerezhető vagy internetes honlapjáról (www.borsodivakok.hu) letölthető, hiánytalanul kitöltött és aláírt pályázati adatlapon lehet.

A beadási határidő: 2017. május 31.

Az Egyesület elnöksége és munkatársai a támogatott eszköz meglétét ellenőrizhetik és bemutatását kérhetik. A pályázati támogatásból finanszírozott eszköz tulajdonjoga egy évig másra nem ruházható át. A pályázat eredményéről a pályázókat a döntést követő 15 munkanapon belül írásban értesítjük.

2017. évi segédeszköz-támogatás pályázati adatlap