Lendületes élmények látássérülteknek

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete a Slachta Margit Nemzeti szociálpolitikai Intézet és az Belügyminisztérium 2 millió Forint összegű pályázati támogatásával „Lendületes élmények látássérülteknek” címmel (FOF2022-C-2641) integrált szabadidős- és sportprogramot valósít meg 2023. január 01. és 2023. augusztus 31. között. Már megkezdtük a projekt előkészítését, hogy januárban elindulhassanak a sportfoglalkozások.
A „Lendületes élmények látássérülteknek” projekttel célunk a különböző mozgásformák megismertetése által a rendszeres testmozgás igényének kialakítása a látássérült résztvevőkben, mely által közelebb kerülnek az egészséges életmódhoz. Az ép látású résztvevők megismertetése a látássérült személyek történő segítségnyújtás módjával. A korábbi években nagy érdeklődésre számot tartó sportos programsorozataink folytatásaként 2023-ban is biztosítjuk a lehetőséget a látássérülteknek az egyéni képességeikhez, szemészeti státuszukhoz igazodó mozgásfejlesztő és egészségmegőrző szolgáltatásaink igénybe vételére: gyógytorna, Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer foglalkozás, úszás, teke sportnap, természetjáró gyalogtúra, tandemkerékpározás, bobozás, jégkorcsolyázás, falmászás.
Programjainkról weboldalunkon, vagy a BorsodiVakok Facebook közösségi oldalon és elektronikus hírlevelünkből tájékozódhatnak az érdeklődők januártól.

nszi_uj

Belugyminiszterium_logo-P-arany