Együtt sportosan folytassuk Borsodban!

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közel 1,9 millió Forintos támogatásával „Együtt sportosan folytassuk Borsodban!” címmel (FOF2018/23 kódszám) integrált szabadidős- és sportprogramot valósít meg 2019. június 30-ig.

Az „Együtt sportosan folytassuk Borsodban!” projekt lehetőséget biztosít az Etka-jóga, a társastánc, a gyógytorna, a tekézés, a gyalogtúrázás, a tandemkerékpározás és a korcsolyázás kipróbálására. 

Célunk a különböző mozgásformák megismertetésével, biztonságos gyakorlásának elsajátításával a rendszeres mozgás, a mindennapi testedzés igényének kialakítása a résztvevőkben, mely által egy lépéssel közelebb kerülnek az egészséges életmódhoz. A bevont ép látású személyek megismertetése a látássérült személyek speciális igényeivel, a megfelelő segítségnyújtás módjával, a leggyakoribb szembetegségek alapvető jellemzőivel. Célunk, hogy a projekt során, majd azt követően a látássérült személyek befogadó közösségekben gyakorolhassák rendszeresen a számukra legmegfelelőbb sporttevékenységet; nagyobb figyelem irányuljon a látási fogyatékossággal élőkre; a társadalom jobban megismerje a fogyatékossággal élőket, elfogadja különbözőségeiket.

Ha Ön is szeretne részt venni programjainkon, keressen minket elérhetőségeinken! Szeretettel várunk minden érdeklődőt családtagjával együtt!