FEBRUÁRI TÚRA A BÜKKBEN – Sportosan Borsodban

A Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesülete a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával megvalósuló „Sportosan Borsodban” című FOF2017/27 kódszámú projektje keretében 4 természetjáró gyalogtúrán vehetnek részt az érdeklődők. Együttműködő partnerünk a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete. Túráinkra szeretettel várunk mindenkit, aki kedvet érez egy vidám társaságban eltöltendő szabadtéri mozgáshoz!
IDŐPONT: 2018. FEBRUÁR 03. SZOMBAT
GYÜLEKEZŐ: Miskolc, Felső-Majláth megállóhely 9.15 és 9.30 óra között. A vidéki résztvevők a Tiszai pályaudvar vasútállomásról 1-es jelzésű autóbusszal (8.35-kor és 8.50-kor indul) vagy 1-es jelzésű villamossal (6 percenként indul), a Búza téri buszpályaudvarra érkezők a 1-es jelzésű autóbusszal a Zsolcai kapu megállóból (8.40-kor vagy 8.55-kor ér oda) juthatnak el a gyülekezőhelyre.
ÚTVONAL: Felső-Majláth – Pecér-völgy – Bakos-hegy – Ostoros – Égés-tető – Ortás-rét – Vadaspark – Majális-park. Táv: 10 km. Szintemelkedés: 400 m. Időtartam: kb 3,5 óra. A gyaloglás végén vendéglátás vár a túrázókra a Fagyöngy Vendéglőben.
A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, amit a regisztráció sorrendjében fogadunk el. A résztvevők száma max. 25 fő. Regisztráció 2018. január 26-ig: irodánkban személyesen, telefonos és e-mail elérhetőségeinken.
Kérünk mindenkit, hogy túrázásra alkalmas lábbeliben (pl. túracipő, túrabakancs) vegyen részt a gyalogtúrán. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérjük, hogy látássérült érdeklődők lehetőleg kísérővel érkezzenek!
A program a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.
FSZKEMMI