MEGHÍVÓ TAVASZI KIRÁNDULÁSRA MISKOLC-TAPOLCÁRA

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és a Belügyminisztérium támogatásával megvalósuló „Látássérültek lendületben” című FOF2023-C-3146 kódszámú projektje keretében hét természetjáró gyalogtúrán vehetnek részt az érdeklődők, amelyből két alkalommal könnyedebb kirándulást szervezünk.

Március végén várjuk szeretettel azon kedves látássérült egyesületi tagjainkat és kísérőiket, akik egy könnyű, de élménydús kirándulásra vágynak a kora tavaszi időben Miskolc-Tapolcára.

Időpont: 2024. március 27. szerda

Útvonal: Miskolc, Búza tér – Miskolc-Tapolca, tanösvény

 Program:

-Gyülekező 2024. március 27-én szerdán 9.20 órától Miskolc Búza téri autóbuszállomás 20/a helyi járatú autóbusz állomáshelyénél, ahonnan a 9.43 órakor induló 20/A autóbusszal közlekedünk Miskolc-Tapolca irányába.

-Érkezés 10.11 órakor Miskolc-Tapolca végállomáshelyre.

– A délelőtt folyamán mintegy másfél órát töltünk ideális esetben a szabadban, a természetben, ahol megismerhetünk egy különleges, alternatív tanösvényt, amely miniatűr alkotásokon keresztül mutatja be Miskolc értékeit. A szobroknál az adott látványosság ismertetője felolvasásra kerül. Továbbá sétálunk a Miskolc-tapolcai csónakázó tó körül.

A program végeztével egy finom ebédre várjuk vendégeinket a Tapolca Fogadó Kemencés Kisvendéglőben.

Az ebédet követően visszaindulás Miskolc központ irányába tetszőleges időpontban egyénileg vagy csoportosan.

A projekt költségvetése egy látássérült mellett egy kísérő ebédfogyasztását tudja finanszírozni. Ennélfogva kérjük, hogy egy látássérült vendégünk maximum egy fő kísérővel érkezzen a kirándulásra.

A rendezvény rossz idő esetén is megvalósul.

A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a résztvevők létszáma korlátozott (legfeljebb 40 fő).

Jelentkezés az egyesület telefonos vagy e-mail elérhetőségein, illetve személyesen 2024. március 21. csütörtök 16.00 óráig.

Várjuk szeretettel a kirándulni vágyókat!