BÚCSÚ DR. KISS LÁSZLÓTÓL

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete vezetősége, tagjai és munkatársai fájdalommal búcsúznak Dr. Kiss Lászlótól, szervezetünk korábbi elnökétől és az MVGYOSZ korábbi elnökségi tagjától.

Dr. Kiss László 1950. január 17-én született Miskolcon és hosszú betegség után 2023. szeptember 30-án hunyt el.

Súlyos látásromlása glaucoma következtében 18 éves korában kezdődött és 21 éves korára teljesen megvakult.

A jogi egyetem hallgatójaként telefon-alközpontosként dolgozott, majd jogász végzettsége és ügyvédi szakvizsgája megszerzését követően évtizedekig ügyvédként dolgozott Miskolcon.

1982-től töltött be vezető tisztségeket az MVGYOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezeténél, majd a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületénél 2014-ig.

Megyei szervezetünk titkáraként, majd elnökeként fáradhatatlanul képviselte a vak és gyengénlátó emberek érdekeit, szolgálta a látássérült személyeket és hozzátartozóikat az élet minden területén.

Érdemeiért 2008-ban a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Braille-érem kitüntetésben részesítette, továbbá 2014-ben a Miskolc Városi Fogyatékosságügyi Szakmai Műhely felterjesztésére, amelynek koordinátora volt, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szociális Munka Napja alkalmából jutalmazta elismerésben.

Dr. Kiss László búcsúztatása 2023. október 12-én csütörtökön délután 2 órakor lesz a miskolci Református Deszkatemplomban.

A család kérése, hogy az urnatemető sajátos jellege miatt a kegyeletünk kifejezése csak egy-egy szál virággal lehetséges.

Őszinte részvétünk a gyászoló családnak, osztozunk fájdalmukban.

Őrizzük emlékét.