NYÁRKÖSZÖNTŐ TÚRA A BÜKKBEN – Lendületes élmények látássérülteknek

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és a Belügyminisztérium támogatásával megvalósuló „Lendületes élmények látássérülteknek” című FOF2022-C-2641 kódszámú projektje keretében hat természetjáró gyalogtúrán vehetnek részt az érdeklődők. Túráinkra szeretettel várunk mindenkit, aki kedvet érez egy vidám társaságban eltöltendő szabadtéri mozgáshoz!

Időpont: 2023. június 17. szombat

Gyülekező az Újgyőri főtéren: 8.50 – 9.05 között.

INDULÁS: Miskolc, Újgyőri főtérről 9.10-kor induló 68-as jelzésű autóbusszal Bükkszentlászlóra.

ÚTVONAL: Bükkszentlászló – Irén-forrás – Hegyes-rét – Fehérkő-lápai turistaház – Bükkszentkereszt.

Táv: 8 km. Szintemelkedés: 300 m időtartam kb. 4 óra.
Könnyen járható az útvonal, ám kérünk mindenkit, hogy túrázásra alkalmas lábbeliben (pl. túracipő, túrabakancs) vegyen részt a kiránduláson.

A gyaloglás végén ebéd vár a résztvevőkre a Bükki Ízek Vendégasztal Étteremben Bükkszentkereszten.

A résztvevők száma korlátozott, ezért előzetes jelentkezéshez kötött. Regisztráció: 2023. június 15. (csütörtök) 12.00 óráig egyesületi elérhetőségeinken.

Az étkezést követően várhatóan a Bükkszentkeresztről 15.25-kor vagy 16.25-kor induló menetrendszerinti autóbuszjárattal juthatunk vissza Miskolcra, mely önköltséges.

A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérjük, hogy látássérült érdeklődők lehetőleg kísérővel érkezzenek!

nszi_uj Belugyminiszterium_logo-P-arany