Sikeresen zártuk sportos projektünket – „Sportoljunk együtt, nem látva is merjünk!”

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2,5 millió Forintos támogatásával „Sportoljunk együtt, nem látva is merjünk!” címmel (FOF2021-C-1214 kódszám) integrált szabadidős- és sportprogramot valósított meg 2022. január 01. és 2022. augusztus 31. között.

Programsorozatunk céljául tűztük ki, hogy minél több látássérült személlyel ismertessünk meg különböző mozgásformákat, így elősegítve az egyén számára biztonságos és kikapcsolódást nyújtó sporttevékenység megtalálását. A rendszeres testmozgás, a mindennapi testedzés igényének kialakítása nagymértékben hozzájárul a testi-lelki egészség megőrzéséhez, ezért különféle foglalkozásokat szerveztünk a könnyed átmozgató sétától az extrém feladatnak bizonyuló falmászásig. Programunk során integrált eseményeket szerveztünk együttműködő partnerszervezetek, látássérült és ép látású személyek bevonásával. Projektünk programelemei: 17 db gyógytorna foglalkozás, 17 db Etka-jóga foglalkozás, 17 db úszás foglalkozás, 3 db teke sportnap, 5 db gyalogtúra,  3 db jégkorcsolya foglalkozás, 1db egészséges életmód hétvége, 2 db tandemkerékpár túra, 2 db bobozás, 2 db falmászás, 2 db lovaglás. A programokon összesen több mint 803 fő résztvevőt regisztráltunk, ezen belül a látássérült személyek aránya 59 százalék.

Ezúton is köszönjük  a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által e projektünkhöz nyújtott támogatást.

nsziemmi-logo_1