Informatika-oktatás az Óbudai Egyetemen Online vagy távoktatás módszerrel

A fogyatékkal élők integrációjának egyik legfontosabb feltétele az informatikai írástudás. Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Kiberfizikai Rendszerek Intézetén 2021. február 9-től kezdve térítésmentes felkészítő tanfolyamokat szervezünk látássérültek részére, online, távoktatás módszerrel.

Online konzultáció minden kedden 9 órától, Skype és Messengeren keresztül. A távoktatás másik része, az email-en keresztül a feladatsorok kidolgozása, majd annak kiértékelésével elősegítjük az otthoni felkészülést.

A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik a Windows 10 operációs rendszer kezelését, a számítógépes alapismeretek, online alapismeretek, továbbá az Office 2016 irodai programcsomag népszerű alkalmazásait szeretnék elsajátítani.

A tanfolyam elsősorban az ECDL START megszerzését célozza. A felkészítés gyakorlatközpontú. Minden modult gyakorlati feladatokon keresztül mutatunk be. A foglalkozások konzultációs jellegűek, tematikája az ECDL vizsgaközpont által kiadott tananyag szerint épül fel. A közösen megtárgyalt, egyénileg kipróbált anyagrész mellett lehetőséget biztosítunk az otthoni gyakorlás során felmerült kérdések tisztázására is. Az egyes modulok képzési időtartama 40-50 óra.

Az ECDL Start moduljai:

Számítógépes alapismeretek, Online alapismeretek, Szövegszerkesztés, IT biztonság.

Teljes körű ECDL vizsgához további modulok:

Táblázatkezelés, Adatbázis-kezelés és Prezentáció vagy OCR (optikai karakterfelismerő) /SCR (képernyőolvasó).

Tapasztalataink szerint a célcsoport igényeit úgy tudjuk legjobban szolgálni, ha a tanárok személyesen is megküzdöttek már akadályokkal, valamint jelentős tapasztalatokkal rendelkeznek az informatikai rendszerek használatában.

A programhoz szakmai felügyeletet a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság biztosít.
A vizsgák félévenként vannak megszervezve.

Jelentkezés a tanfolyamra egy kérdőív kitöltésével lehetséges, ahol a szükséges adatokat kérjük. Ez alapján regisztráljuk a résztvevőket.

A beiratkozás határideje: 2021. február 9. kedd. Ezen a napon indul a kezdő csoport részére az oktatás.

Az alábbi elérhetőségeken lehet jelentkezni a tanfolyamra:

Ecsedi Csaba informatikus, felkészítő tanár ecsedi.csaba@uni-obuda.hu
Óbudai Egyetem – Neumann János Informatikai Kar

Cím: 1034 Budapest, Bécsi út 96/b 1.em. 112. fejlesztőlabor