MEGHÍVÓ

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége és a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete tisztelettel meghívja Önt a Távszem projekt keretében megtartandó szakmai workshopra.

A Távoli segítségnyújtás látássérült emberek számára / Távszem EU-s finanszírozásból megvalósuló projekt 2019. július 16-án indította útjára a projekt keretében létrejött Távszem szolgáltatás nyilvános tesztidőszakát, mely során a vak és gyengénlátó emberek a hét minden napján, hétvégén és munkaszüneti napokon, éjjel-nappal hívhatják a 13 fő operátort, akik a távolból helyettük látnak.

További információk: www.tavszem.hu

A workshop célja a Távszem projekt keretében létrejött távsegítő szolgáltatás ismertté tétele, a közintézmények, közszolgáltatók és egyéb partner szervezetek bevonása az alkalmazás népszerűsítésébe, valamint közös gondolkodás arról, hogy a szolgáltatók munkáját, illetve az általuk nyújtott szolgáltatásokhoz való hozzáférést milyen módon könnyíti meg a Távszem szolgáltatás a látássérült ügyfelek számára.

Időpont: 2019. november 6. szerda 10:00-12:00

Helyszín: a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének székháza (3525 Miskolc, Jókai M. u. 18.)

Program:

10:00: köszöntő – dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke és Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének elnöke

10:10: Távszemmel látni: egy ötlettől a működő szolgáltatásig – dr. Nagyné Berke Mónika, a Távszem projekt szakmai vezetője és Németh Orsolya, társadalmi kapcsolatok referense

10:30: A Távszem a mindennapjainkban: interaktív közös gondolkodás

Kérjük, részvételi szándékukat az info@borsodivakok.hu e-mail címen szíveskedjenek jelezni 2019. november 4-ig.

Nagyné Berke Mónika

Távszem projekt szakmai vezető

 

A projekt az EFOP 1.1.5-17-2017-0001 számú pályázat keretében valósul meg.

 

Távszem – EFOP-1.1.5.17-2017-00001 számú projekt

MVGYOSZ