EGY SZÁZALÉK AZ ÉLHETŐBB ÉLETÉRT...

Vakok és Gyengénlátók B.A.Z. Megyei Egyesülete

Adószám:  18446373-1-05

Számlaszám:  12046102-00113578-00100002

Rendelkező nyilatkozat letöltése 

Beszámoló az egy százalék felhasználásáról 2015 
Beszámoló az egy százalék felhasználásáról 2014 
Beszámoló az egy százalék felhasználásáról 2013 
Beszámoló az egy százalék felhasználásáról 2012 
Beszámoló az egy százalék felhasználásáról 2011 
Beszámoló az egy százalék felhasználásáról 2010 
Beszámoló az egy százalék felhasználásáról 2009 

Egyesületünk olyan társadalmat tart ideálisnak, amelyben látássérült emberek a társadalom egyenértékű tagjaiként részt vesznek az élet minden területén. Ehhez korszerű segédeszközökre lenne szükség, melyekre egy vak embernek elengedhetetlenül szüksége van ahhoz, hogy a többieket legalább megközelítő eséllyel érvényesíthesse a képességeinek megfelelő munkához, a szabad információszerzéshez, a művelődéshez és a minél magasabb minőségű mindennapi élethez való jogait. Ezért üdvözölte a hazai látássérült társadalom az esélyegyenlőségi törvény megjelenését, de egyelőre csak az évente egyszer igényelhető, gyenge minőségű fehérbotot kapják támogatásként a súlyosan látássérült embertársaink. Azon dolgozunk, hogy a látássérült emberek életének ritmusa hasonló legyen a környezetéhez, tanulhassanak, dolgozhassanak, művelődésükhöz és képességeik fejlesztéséhez megkapjanak minden segítséget a lakóhelyük közelében és gyakorolhassák jogaikat.
Hiszünk abban, hogy mindnyájan felelősek vagyunk azokért, akik kevésbé szerencsés körülmények között, illetve több szempontból is hátrányos helyzetben élnek.
Kérjük Önt, amennyiben úgy érzi, csatlakozni kíván célkitűzéseinkhez, programjainkhoz, keressen meg bennünket! Örömmel várjuk ötleteit, kritikáját, önkéntes segítő munkáját, adományait, jövedelemadójának 1%-át.


Milyen formában kell nyilatkozni?

  •  A nyilatkozatot lezárt, normál postai borítékba kell helyezni;

  •  A nyilatkozaton fel kell tüntetni a kedvezményezett adószámát;

  •  A nyilatkozatnak (az adószámnak) a borítékkal azonos méretű lapon kell lennie (nem szükséges formanyomtatvány);

  •  A borítékra rá kell írni az adózó személyi adatait: nevét, lakcímét, adóazonosító jelét.

  •  Ha nem önadózó, akkor alá is kell írnia a nevét.

Természetbeni adományok eljuttatására is lehetőség van, ebben az esetben kérjük, írja meg elképzelését, vagy keressen bennünket telefonon! Telefonszámunk: 06-46/507 077

Amennyiben egyéb adományozási elképzelése van, kérjük írjon, vagy hívjon bennünket a fent megadott telefonszámon!

(Kérésre adóalap csökkentő adóigazolást állítunk ki. Ezirányú igénye esetén adja meg Cége és az Ön pontos nevét, címét, adóazonosító jelét)


MINDEN SEGÍTSÉGET KÖSZÖNETTEL FOGADUNK!


Az adományozásra vonatkozó magyarországi jogszabályok

Ha egyéni vállalkozó ajánl fel adományt számunkra, akkor az SZJA törvény szerint ez közcélú adománynak minősül, amely után a Felajánló adókedvezményt vehet igénybe a befizetett összeg 30%-a, legfeljebb 100.000 Ft erejéig. Tartós adományozás esetében (szerződésben vállalva legalább még további három évig) pedig a második befizetéstől a befizetett összeg 35%-a és ugyancsak legfeljebb 100.000 Ft erejéig.

Ha szervezet (vállalat, cég, egyéb gazdasági társaság) ajánl fel adományt (a pénzen kívül lehet eszköz vagy szolgáltatás is) számunkra, akkor A társasági adóról és osztalékról (Tao) szóló törvény szerint az adózás előtti eredményét csökkenheti az adomány (eszköz esetében a könyv szerinti érték, szolgáltatás esetében bekerülési érték) 150%-val. Tartós (szerződésben rögzített) adományozás esetén a következő befizetést követően további 20%-kal, de legfeljebb az adózás előtti eredmény 20%-a erejéig.

A közcélú adományról igazolást állítunk ki legkésőbb a befizetést követő év január 30-ig, amely alapján a Támogató igénybe veheti az adókedvezményt.

A rendelkezés töténhet az adóbevallással együtt vagy attól függetlenül:

    február 15. egyéni vállalkozóknak és azoknak a magánszemélyeknek, akiknek a munkáltatója nem vállalja az adó megállapítását

    május 21. önadózó magánszemélyeknek és azoknak a magánszemélyeknek, akiknek a munkáltatója vállalja az adó megállapítását.


 Főoldal