A látássérült gyermek és az egészségügyi ellátórendszer

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. „Szülősegítő szolgáltatások támogatása” pályázati program által támogatott SZULO2016/38 kódszámú projektje keretében konferencia sorozatot valósít meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Szervezetünk 2017. március és április hónapok folyamán négy érzékenyítéssel egybekötött szakmai konferenciát szervez Kazincbarcikán, Ózdon, Szerencsen és Miskolcon.

Programunkkal a védőnőket, házi gyermekorvosokat és iskolaorvosokat kívánjuk megszólítani és figyelmüket felhívni arra, milyen óriási szerepük lehet a gyermek fejlődésének és jövőjének alakulásában, életminőségének javításában azáltal, hogy egy látássérült gyermekkel kapcsolatba kerülve, a szülőknek felvilágosítást és segítséget nyújtva iránymutatást adnak fejlesztésével, oktatásával foglalkozó intézményekről, szervezetekről, szakemberekről.

A konferenciákon előadóként részt vesznek:

–       Dr. Nazáth Lívia, gyermekszemész szakorvos

–       Dr. Földiné Angyalossy Zsuzsánna, a Fővárosi Pedagógiai szakszolgálat Látásvizsgáló, Gyógypedagógiai Tanácsadó, Korai Fejlesztő, Oktató és Gondozó Tagintézményének vezetője

–       Weisz Ildikó, látássérültek pedagógiája szakos gyógypedagógus.

A konferenciák időpontjai: március 29. Kazincbarcika, április 12. Szerencs, április 26. Miskolc, április 27. Ózd.

Pályázati projektünk keretében „A látássérült gyermek és az egészségügyi ellátórendszer” című kiadvány is készül 250 példányban.

A program a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

FSZK

EMMI