ÁPRILISI TÚRA A BÜKKBEN

A Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesülete a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával megvalósuló „Ismerj meg és sportoljunk együtt egy egészségesebb életért!” című FOF2016/96 kódszámú projektje keretében 3 természetjáró gyalogtúrát szervez, melyből kettő már megvalósult. Együttműködő partnerünk a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete.

Túráinkra szeretettel várunk látássérülteket, családtagjaikat, barátaikat és BÁRKIT, aki kedvet érez egy vidám társaságban eltöltendő szabadtéri mozgáshoz!

IDŐPONT: 2017. ÁPRILIS 22. SZOMBAT

GYÜLEKEZŐ: Miskolc, Felső-Majláth megállóban 8.50 – 9.10 között.

INDULÁS: 9.15-kor induló 15-ös jelzésű autóbusszal Garadnára.

A vidéki résztvevők a Tiszai pályaudvar vasútállomásról 1-es jelzésű autóbusszal (8.04-kor és 8.19-kor indul) vagy 1-es jelzésű villamossal (6 percenként indul); a Búza téri buszpályaudvarra érkezők a 1-es jelzésű autóbusszal Zsolcai kapu megállóból (8.10-kor vagy 8.25-kor ér oda) juthatnak el a gyülekezőhelyre.

ÚTVONAL: Garadna – Heteméri-völgy – Köpüs-forrás – Szentlélek – Ómassa.

Táv: 7 km. Szintemelkedés: 350 m.

Kérünk mindenkit, hogy túrázásra alkalmas lábbeliben (pl. túracipő, túrabakancs) vegyen részt a gyalogtúrán.

A gyaloglás során vendéglátás vár a résztvevőkre a Szentléleki Fogadóban. A résztvevők száma korlátozott, ezért előzetes jelentkezéshez kötött. Regisztráció: április 13. (csütörtök) 15.00 óráig a 46/507-077 telefonon vagy az info@borsodivakok.hu címen.

Az étkezést követően leereszkedünk Ómassára, ahonnan 15-ös jelzésű autóbusszal juthatunk vissza Miskolcra.

A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérjük, hogy látássérült érdeklődők lehetőleg kísérővel érkezzenek!

A program a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

FSZK

EMMI