Lezajlott az első teke bemutató

A Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesülete a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázati támogatásával 2017. január 1. és 2017. április 30. között integrált szabadidős- és sportprogramokat valósít meg B.-A.-Z. megyében „Ismerj meg és sportoljunk együtt egy egészségesebb életért!” címmel.

Projektünk első teke sport bemutató rendezvényének a kazincbarcikai Hotel BorsodChem tekepályája adott otthont 2017. február 04-én. Az eseményen 37 résztvevőt regisztráltunk, akik lelkesen próbálták ki a tekézést. Célunk azt volt, hogy minél többen kipróbálják e sportot, melyet a látássérült személyek országszerte immár közel 2 évtizede űznek.

A tekézés helyes technikájának elsajátításához segítséget nyújtottak együttműködő partnereink, a Látássérültek B.-A.-Z. Megyei Denevér Sportegyesülete és a Kazincbarcikai Vegyész Teke SE tagjai.

További két hasonló rendezvényt tervezünk: 2017. március 11-én és április 08-án.

Az esemény a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Fotógaléria: