“Ismerj meg és sportoljunk együtt egy egészségesebb életért!” nyitórendezvény

A Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesülete a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázati támogatásával 2017. január 1. és 2017. április 30. között integrált szabadidős- és sportprogramokat valósít meg B.-A.-Z. megyében „Ismerj meg és sportoljunk együtt egy egészségesebb életért!” címmel.

A projekt során Borsod-Abaúj-Zemplén megyében integrált szabadidős- és sportprogramot valósítunk meg látássérült és épen látó személyek részvételével együttműködő partnereink bevonásával az alábbi projektelemekkel: társastáncoktatás, Etka-jóga foglalkozások, úszásoktatás, teke sport bemutatók, gyalogtúrák, tandemkerékpározás.

Projektünk nyitórendezvénye II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban valósult meg 2017. január 28-án. Az eseményen 53 résztvevőt regisztráltunk, akik többsége lelkesen próbálta ki az Etka-jógát és a társastáncot is. A program zárásaként a résztvevők egészséges ételeket és gyógyteákat kóstoltak az elvesztett energia pótlására.

Együttműködő partnereink közül az Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer Egyesület, a Látássérültek B.-A.-Z. Megyei Denevér Sportegyesülete és a Vakok és Gyengénlátók Heves Megyei Egyesülete is részt vett a rendezvényen.

A esemény a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

Meghívásunknak eleget téve, a helyi sajtó is tudósított a rendezvényről.

A Miskolc TV Miskolc Ma c. műsorában:

https://www.youtube.com/watch?v=BTspM01zA7M

MINAP hírportál:

http://minap.hu/cikkek/ismerj-meg-es-sportoljunk-egyutt-egy-egeszsegesebb-eletert

 Észak-Magyarország napilap elektronikus és nyomtatott kiadás:

http://www.eszak.hu/megyei-korkep/2017/01/29/egyutt-usznak-jogaznak.eszak

 BorsodOnline hírportál:

http://www.boon.hu/ismerj-meg-es-sportoljunk-egyutt-egy-egeszsegesebb-eletert/3358298

Emellett a miskolci Csillagpont Rádióban 2017.01.31-én a délelőtti órákban volt hallható egy hanganyag a programról.

Fotógaléria: