Új pályázati projektünk indul 2017-ben!

A Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesülete a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával „Ismerj meg és sportoljunk együtt egy egészségesebb életért!” címmel integrált szabadidős- és sportprogramot valósít meg 2017 januárjától áprilisig.

A projekt célja egy komplex, a látássérültek egyéni igényeihez, képességeihez, igazodó mozgásfejlesztő, egészségmegőrző szolgáltatási kínálat, melyeket a társadalom ép látással bíró tagjaival közösen végezhetnek.

A különböző mozgásformák megismertetésével a rendszeres mozgás, a mindennapi testedzés igényének kialakítása a résztvevőkben, mely által egy lépéssel közelebb kerülnek az egészséges életmódhoz.

Célunk, hogy a projekt során, majd azt követően a látássérült személyek befogadó közösségekben gyakorolhassák rendszeresen a számukra legmegfelelőbb sporttevékenységet; nagyobb figyelem irányuljon a látási fogyatékossággal élőkre; megvalósuljon az egyenlő bánásmód elve a projektben érintett létesítmények, civil szervezetek szolgáltatásait tekintve; a társadalom jobban megismerje a fogyatékossággal élőket, elfogadja különbözőségeiket.

FSZKEMMI