Véget ért “Ügyintézés egyenlő eséllyel” projektünk

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete „Ügyintézés egyenlő eséllyel” című NEA-TF-17-SZ-0023 számú projektje közel 1 millió Ft támogatásban részesült az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által.
Célunk a különböző szolgáltatásokat nyújtó társaságoknál látássérült személyekkel kapcsolatba kerülő dolgozók figyelmének felhívása volt e fogyatékossággal élő csoport problémáira annak érdekében, hogy hatékonyabb segítséget kaphassanak, ezáltal mindkét fél elégedettségére gördülékennyé váljon az ügyintézés.
A program során hét szemléletformáló napot rendeztünk közműszolgáltatók, kábeltelevízió-szolgáltató, bankok és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal ügyfélfogadással foglalkozó dolgozói számára látássérült személyek, köztük látássérültek pedagógiája szakos gyógypedagógus részvételével. A gyakorlati tapasztalatszerzés során az ügyintézők olyan szituációkat kiviteleztek egy-egy látássérült személlyel párt alkotva, amelyek munkájuk során mindennaposak lehetnek. A projekt keretében beszerzett szimulációs szemüvegkészlet segítségével az ügyintézők megtapasztalhatták a különböző szembetegségekkel járó látássérülések jellemzőit, továbbá megismerhették a látássérültek életvitelét könnyítő eszközöket is. Az eseményekre 2018. március hónap folyamán került sor Miskolcon összesen 76 ügyintéző bevonásával.

Támogatónk a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

nea-01EMET_logo_fekete_feherEMMI