NOVEMBERI TÚRA A BÜKKBEN

A Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesülete a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával megvalósuló „Sportosan Borsodban” című FOF2017/27 kódszámú projektje keretében 4 természetjáró gyalogtúrán vehetnek részt az érdeklődők. Együttműködő partnerünk a Bükki Fiatal Természetjárók Egyesülete, a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete, a Vakok és Gyengénlátók Heves Megyei Egyesülete és a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete. Túráinkra szeretettel várunk mindenkit, aki kedvet érez egy vidám társaságban eltöltendő szabadtéri mozgáshoz!
IDŐPONT: 2017. NOVEMBER 04. SZOMBAT
GYÜLEKEZŐ: Miskolc, a Majális-park autóbusz-forduló 10.00 és 10.15 óra között. A vidéki résztvevők a Tiszai pályaudvar vasútállomásról 1-es jelzésű autóbusszal (9.20-kor és 9.35-kor indul), a Búza téri buszpályaudvarra érkezők a 1-es jelzésű autóbusszal a Zsolcai kapu megállóból (9.25-kor vagy 9.40-kor ér oda) juthatnak el a gyülekezőhelyre.
ÚTVONAL: Majális-park – Forrás-völgy – Kaszás-rét – Lencsés-oldal – Hámori-tó – Lillafüred. Táv: 8 km. Szintemelkedés: 300 m. Időtartam: kb 3,5 óra.
A gyaloglás végén vendéglátás vár a túrázókra Lillafüreden.
A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, melyeket a regisztráció sorrendjében fogadunk el. A résztvevők száma max. 25 fő. Regisztráció: irodánkban személyesen, telefonos és e-mail elérhetőségeinken.
Lillafüredről menetrendszerinti helyi és helyközi autóbuszjáratokkal, kisvonattal juthatunk vissza Miskolcra fakultatív módon.
Kérünk mindenkit, hogy túrázásra alkalmas lábbeliben (pl. túracipő, túrabakancs) vegyen részt a gyalogtúrán. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérjük, hogy látássérült érdeklődők lehetőleg kísérővel érkezzenek!
A program a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

FSZKEMMI